Doorlopend krediet afsluiten zonder BKR?

Categorie: .

Vind je dat een minilening je van te weinig geld kan voorzien en wil je liever iets meer, bijvoorbeeld in de vorm van een doorlopend krediet? We zullen je uitleggen of het ook mogelijk is om snel geld te lenen zonder BKR bij een doorlopend krediet.

Over het algemeen zul je altijd worden getoetst bij het BKR zodra het geldbedrag dat je wilt lenen boven de grens van de minilening uitkomt. Dit houdt dus in wanneer je een paar duizend euro zou willen lenen (wat nog niet eens zoveel is) je dan al zo goed als zeker bij het BKR zult worden getoetst.

De verstrekkers van leningen die zijn aangesloten bij het AFM (toezichthouder op de financiële markt) zullen dit in elk geval wel doen. We raden je altijd aan om, in het geval je een groot geldbedrag wilt gaan lenen, dit te doen bij één van deze verstrekkers te doen.

Je kunt het AFM namelijk op een bepaalde manier zien als een keurmerk. Alleen als bedrijven zich houden aan alle regels en staan voor een eerlijke markt en eerlijke concurrentie zullen ze bij het AFM zijn aangesloten.

In het geval van de minilening is dit niet van belang. Wel kijkt ook hier het AFM of de markt wel eerlijk wordt gehouden, zowel onderling als ten opzichte van de consument.

Op de vraag of je ook snel geld kunt lenen zonder BKR in de vorm van een doorlopend krediet weet je nu dus het antwoord. Wil je dit niet? Dan zal je met een minilening genoegen moeten nemen, aangezien dit dan de enige manier is. Een laatste optie zou natuurlijk particulier kunnen zijn via bijvoorbeeld een vriend.