Geld lenen zonder toetsing, is dat wel slim?

Categorie: .

Je kunt je afvragen of je er slim aan doet om geld te gaan lenen zonder BKR toetsing. Dit aangezien een BKR toetsing juist belangrijk is. Er kunnen door een BKR toetsing namelijk consumenten beschermt worden tegen een zogenaamde overkreditering. Dit houdt kort gezegd in dat een consument meer geld leent dan de financiële situatie eigenlijk toelaat.

Vormt een minilening een risico?

Omdat je bijvoorbeeld bij geldverstrekkers als CashBob geld kunt lenen zonder BKR toetsing zul je een beroep moeten doen op je eigen gezonde verstand of het in jouw positie handig is om een dergelijke overeenkomst voor een minilening aan te gaan.

Uiteraard zal toch ook een geldverstrekker als CashBob enige maatregelen nemen om toch maar te kijken met wie ze te maken hebben en  wie dus de persoon is achter de leningaanvraag. Zo voert CashBob een eigen kredietcheck uit waarbij globaal wordt gekeken naar de gegevens die verstrekt zijn door de aanvrager. Over het algemeen zal je alsnog aanvraag vrij soepel beoordeeld worden.

Stel, je wilt een bedrag van 500 euro lenen, dan is het voor geldverstrekkers toch noodzakelijk even te kijken met wie ze te maken hebben. Natuurlijk is 500 euro niet veel geld, maar het kan er wel net voor zorgen dat iemand daardoor net niet meer het hoofd boven water kan houden. Terwijl je misschien 500 euro gaat lenen om ergens een financieel gat te dichten ontstaat er door de lening ook weer een nieuw gat dat gedicht dient te worden. Daarom is het voor geldverstrekkers ook belangrijk dat je laat zien dat je wel over een stabiel inkomen beschikt.

Ondanks dat je dus als consument de mogelijkheid krijgt om te kunnen lenen zonder toetsing zal er altijd naar een aantal criteria blijven worden gekeken die doorslaggevend kunnen zijn over het al dan niet goedkeuren van je aanvraag.