Hoe kun je nog sparen zonder rente

Categorie: .

De rente is momenteel zo laag dat je er bijna niks mee kunt sparen. Toch willen we dat het geld wat we opzij zetten ons wat kan opleveren op een langere termijn. Wanneer je nu geld op je spaarrekening zou zet en rente ontvangt van 0,10% en de inflatie is 1% dan betekent dit dat jou geld wat op de spaarrekening in verhouding minder waard word. Dit is op lange termijn erg zonde van je geld. Dan je het eigenlijk beter uit geven dan dat je het gaat bewaren. En dat is eigenlijk ook wat de banken proberen te doen. Ze willen ervoor zorgen dat je meer uitgeeft om de economie te stimuleren. Toch is het nodig om ook te kunnen sparen voor grotere uitgaves die je in de toekomst wil gaan doen. Wanneer je aan het sparen bent voor een huis of nieuwe auto wil je natuurlijk wel een eigen kapitaal hebben. We hebben een aantal tips om toch extra geld te sparen.

Sparen op langere termijn

Wanneer je geld bijvoorbeeld voor 5 a 10 jaar op de bank zet ontvang je een hogere rente. Het risico is wel dat wanneer je het geld nodig hebt je vaak er niet bij komt tenzij je een boete ervoor betaald. Die boetes kunnen vaak best hoog uitvallen en dat betekent dus ook dat je er geld op verliest. Denk daarom er goed over na of je het geld echt kan missen voor een langere periode. Zoek ook goed uit waar je dit gaat doen. Er zitten namelijk best grote verschillen in hoogte van de rentes. Op www.geld24.nl kun je een overzicht vinden van alle banken waar je uit kan kiezen met de hoogte van de rente erbij.

Beleggen

Beleggen is niet zonder risico’s het kan positief uitpakken maar ook heel negatief. Als je er geen verstand van hebt en ook geen tijd kun je het ook uit laten besteden aan de bank. Dit is beleggen met beheer je kunt vooraf aangeven hoeveel risico je wilt lopen en hoeveel en wanneer je wat wil inleggen. De bank gaat met jou geld door beleggingsexpert aan de gang. Er zit alleen geen garantie aan vast dat het succesvol word. Hoe meer risico je neemt hoe groter de rente kan opleveren. Wil je het liever in eigen handen nemen. Zorg ervoor dat je eerst goed verdiept in hoe het beleggen precies werkt. Zonder kennis loop je een hoop risico om veel geld te verliezen. Vaak is het advies ook het geld wat je gebruik om aandelen te kopen moet je ook kunnen missen op het moment dat je hierop verliest maakt.