Waarom hoef je voor een minilening niet te worden getoetst bij het BKR?

Categorie: .

Je hoeft voor een minilening niet te worden getoetst bij het BKR omdat het bedrag dat je met een minilening kunt lenen niet boven de 1000 euro uitkomt. Leen je een bedrag dat wel boven de 1000 euro uitkomt zal je bijna overal worden getoetst bij het BKR.

Het is ook zo dat de verstrekkers van een minilening zelf beslissen of ze al dan niet gebruik maken van een BKR toetsing. Sommige verstrekkers zullen dit liever wel doen, aangezien ze zichzelf op die manier ook indekken tegen eventuele ‘foute’ consumenten met wie ze later dus nog wel eens problemen zouden kunnen ondervinden bij het terugvorderen van de minilening.

Indien je ergens niet wordt getoetst terwijl het bedrag hoger is dan 1000 euro is het aan te raden om goed op te letten aangezien er in dit geval vaak een hoge rente in het spel is om het risico te compenseren. Let hier dus op.

Om snel geld te lenen zonder BKR toetsing komt een minilening dus goed van pas. Bekijk hier de aanbieders waarbij je ook nog eens zonder rente je lening kunt afsluiten.