Waarop moet je de aanbieders van de minilening met elkaar vergelijken?

Categorie: .

Zoals kunt zien kun je op deze website kiezen uit 2 aanbieders van de minilening. Maar welke punten zijn nou voor jou belangrijk om op te letten als je een keuze gaat maken tussen deze 2 aanbieders? En zijn er eigenlijk wel punten waar specifiek op gelet dient te worden?

Eigenlijk zitten er qua criteria waar naar gekeken wordt tussen CashBob en Minilening.nl bijna geen verschillen. Beiden verlangen ze naar een minimaal inkomen en beiden verstrekken ze alleen een minilening aan mensen die in loondienst hun geld verdienen en geen mensen die niet elke maand de garantie hebben op een vast salaris.

Waar wel een verschil in zit tussen de bovengenoemde 2 aanbieders is de manier waarop ze je aanvraag voor een minilening keuren. Minilening.nl kijkt namelijk wel naar je verleden door middel van het toetsen bij het BKR, maar daarentegen zijn ze wat betreft de aanvraag niet heel moeilijk. Je moet het dan ook wel echt bont hebben gemaakt willen ze je geen minilening verschaffen. Deze website gaat inderdaad over snel geld lenen zonder BKR toetsing, maar we vinden dat Minilening.nl daar wel bij hoort omdat er gewoon voor een hele grote groep mensen mogelijkheden zijn voor een minilening. Minilening.nl geeft zijn eigen interpretatie aan de verkregen gegevens van het BKR over een consument.

CashBob keurt aanvragen voor een minilening niet via een BKR toetsing. Uiteraard wordt er wel goed gekeken naar de gegevens die ze van je krijgen. Op grond van je gegevens kan al een vrij goede schatting worden gemaakt of je geschikt bent. CashBob heeft alle recht om op grond van verstrekte gegevens een aanvraag voor een minilening af te keuren.